Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού Αστυνομίας

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αστυνομικοί έξω από τα κτίρια της Διεύθυνσης Χρηματικού της Αστυνομίας στην Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω της, εδώ και δύο μήνες, μη καταβολής του νυχτερινού επιδόματος που τους αναλογεί.

Πρόκειται για ποσό που υπολογίζεται στα 300 ευρώ το δίμηνο ανά ένστολο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση της αιτίας διακοπής καταβολής του.

«Δυστυχώς επτωχεύσαμε! Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το νυκτοκάματο του τρόμου δεν το πληρώνουν στους αστυνομικούς.»

Τόνισε στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος, επιβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει αιτιολογία στην διακοπή καταβολής του επιδόματος ,ενώ παράλληλα υπογράμμισε πώς δεν πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο καθώς στο παρελθόν,ακόμη κι αν η καταβολή αργούσε, στο τέλος γινόταν κανονικά.

Τέλος πρόσθεσε πως πέραν της σημερινής συμβολικής διαμαρτυρίας στα κτίρια της διαχείρισης του οικονομικού, σκοπός είναι oi κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν πανελλαδικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανακοίνωση του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει το ότι το σχετικό επίδομα έχει πάψει να κατατίθεται, κάνοντας λόγο για ισχυρισμούς που δεν ισχύουν αλλά και για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Συγκεκριμένα παραθέτει:

Σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό.
Διευκρινίζεται ότι:
Τα νυχτερινά μηνός Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2019.

Τα νυχτερινά μηνός Ιανουαρίου 2019 καταβάλλονται κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2019,
Όσον αφορά στα νυχτερινά μηνός Δεκεμβρίου 2018.

Με την μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2019 χορηγήθηκε αποζημίωση για (12) ώρες, ανά δικαιούχο.

Για τις υπόλοιπες ώρες, έχει προωθηθεί ήδη νομοθετική ρύθμιση και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας, ενώ για τις ως άνω υπολειπόμενες ώρες το ποσό που αντιστοιχεί, ανά δικαιούχο, κυμαίνεται έως 100 ευρώ.

Πηγή: skai.gr