Αστυνομικός σκύλος εντόπισε 4 κιλά ηρωίνης και 11 κιλά κάνναβης

Τη σύλληψη δύο μελών συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, “πέτυχαν” στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Οι συλλήψεις έγιναν στις 14 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας. Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή, κατά περίπτωση.

Με βάση τις έρευνες που έγιναν, ο 46χρονος διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ποσότητες ναρκωτικών σε δύο οικίες και μία αποθήκη στον νομό Θεσσαλονίκης, τις οποίες παραλάμβανε ο 41χρονος και στη συνέχεια τις τοποθετούσε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου στη συνέχεια να τις παραλάβουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε ο 41χρονος να κινείται με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο και να παραλαμβάνει από τον 46χρονο μία σακούλα με ναρκωτικά (1.050 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 52 γραμμάρια κοκαΐνης), την οποία στη συνέχεια εναπόθεσε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, εντοπίσθηκαν οι οικίες και η αποθήκη, στο εσωτερικών των οποίων ο 46χρονος απέκρυπτε τα ναρκωτικά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν:

- 11 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3.901 γραμμαρίων
- εννέα δέματα και 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.557 γραμμαρίων
- τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
- μία χειροβομβίδα
- ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε αποτελεί προϊόν κλοπής
- 67.700 ευρώ

Συνολικά κατασχέθηκαν 10.607 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3.901 γραμμάρια ηρωίνης, 52 γραμμάρια κοκαΐνης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία χειροβομβίδα, ένα κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 68.340 ευρώ, δύο ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ