Νικόλαος Φθιώτιδος: Εκρήξεις στην Ιεραρχία για το ουδετερόθρησκο κράτος

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει την θρησκευτική ουδετερότητα το κράτους στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα προκαλέσει «εκρήξεις» στους κόλπους της ιεραρχίας, προειδοποίησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Ο κ. Νικόλαος κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο να «βροντήξει το μπαστούνι του» κατά των θέσεων της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία ή ο λαός να δεχτούν το επιχείρημα ότι η χώρα ξαφνικά δεν έχει θρησκεία ή ότι πολιτεία είναι «άθρησκη».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Star fm 97,1, ο μητροπολίτης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως μία μειοψηφία επιχειρεί να επιβάλει την άποψή της στην πλειοψηφία. Προσέθεσε πως το ίδιο συνέβη και με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συμπλήρωσε με νόημα ότι εάν αύριο γίνουν εκλογές «δεν ξέρουμε τι θα πιάσει» η σημερινή κυβέρνηση στις κάλπες, ενώ χαρακτήρισε «κατάντημα της δημοκρατίας» την διαδικασία αναθεώρησης στην Βουλή.

Ο κ. Νικόλαος υποστήριξε ότι το σημερινό καθεστώς ρυθμίζει «ιδανικά» τις σχέσεις ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία, και διερωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι προκαλούν αυτήν την ανατροπή.

Πηγή: skai.gr