Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών για τις ανθυγιεινές συνθήκες στη ΓΑΔΑ

Σκουπίδια, σωροί από μαύρες σακούλες, χαρτιά και πλαστικά στο γκαράζ αλλά και έλλειψη εξαερισμού στις τουαλέτες του ισογείου, είναι μερικά από τα ευρήματα των ελεγκτών υγείας από την αυτοψία που έκαναν στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Όλα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας, δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Με ανάρτησή της στο Facebook η Ένωση επισημαίνει ότι με οδηγό το πόρισμα αυτό, το οποίο επισυνάπτει, σκοπεύει να κινηθεί νομικά ώστε να προστατευθεί η υγεία και η αξιοπρέπεια εργαζομένων και κρατουμένων.

Η Ένωση σημειώνει ότι έχει ήδη ζητηθεί αυτοψία σε όλες τις υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχει διαπιστωθεί ή έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση.

Η αυτοψία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο έγινε στις 29 Ιανουαρίου παρουσία του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Χρυσάφη Γρηγορίου.

Το πόρισμα αποτυπώνει μια εικόνα με υπερπλήρεις κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα σκουπίδια να βρίσκονται επί του δαπέδου και με αποχωρητήρια που στερούνται εξαερισμού ενώ συστήνει και σειρά μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.




Πηγή: skai.gr