Κοινή στάση από Φανάρι και Εκκλησία της Ελλάδος για Μισθοδοσία Κλήρου

Πλήρης σύμπνοια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μισθοδοσία του κλήρου και το σύνταγμα διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των δυο πλευρών στην Αθήνα. 

Στο κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου. 

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι αποφασίστηκε να συζητήσουν με τον υπουργό Παιδείας μόνο θρησκευτικά θέματα και θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική περιουσία και να μην αναφερθούν καθόλου στο μισθολογικό θέμα, το οποίο παραμένει κόκκινη γραμμή.

Σημειώνεται ότι για το Φανάρι βρίσκονται στην Αθήνα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ Αμφιλόχιος, Κισσάμου κ Αμφιλόχιος. Για την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται στη συνάντηση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου κ Ιερόθεος, Πατρών κ Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ Μάξιμος.

Πηγή: skai.gr