Έρχεται το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου – Olympia Forum (video)

Με άξονα τη θεματολογία «Επιχειρηματικότητα – Αγροτικός Τομέας – Τουρισμός », η εφημερίδα «Πατρίς»,διοργανώνει το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, μια κοινωνική πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την έγκαιρη πληροφόρηση για τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές της Πελοποννήσου.

Συνδιοργανωτές σε αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Όλοι μαζί, επιδιώκουμε την εύρεση ουσιαστικών λύσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων από τους εμπλεκόμενους στους κατωτέρω κλάδους της οικονομίας:

Υποδομές – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Κοινωνία.

Ενέργεια – Τεχνολογία – Οικονομία – Αγροτισμός.

Υποδομές – Τουρισμός – Ευρώπη


Το «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, μοναδικό σημείο αναφοράς, που παραπέμπει ευθέως στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, φιλοδοξεί να αποτελέσει διοργάνωση – θεσμό αλλά και σημείο συνάντησης εκπροσώπων του Επιχειρηματικού, Επιστημονικού και Πολιτικού κόσμου.

Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των αρμοδίων με σκοπό την προσέγγιση των καίριων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή, ώστε να οδηγηθούμε σε κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης.

Το Συνέδριο αυτό, θα πραγματοποιηθεί 15–17 Φεβρουαρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, βουλευτές, αιρετοί και των δύο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι εθνικών φορέων και οργανισμών, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακών Εταιριών, διακεκριμένοι Επιχειρηματίες, όπως και εξειδικευμένοι Επιστήμονες οι οποίοι θα δώσουν απαντήσεις στις απορίες και τα ερωτήματα που θα τεθούν κατά την διάρκεια των σχετικών ομιλιών.

Ποιο άραγε είναι το μέλλον αυτής της Πελοποννήσου;

Ποιες επενδύσεις θα μπορούσαν να στηριχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα;

Ποιες προϋποθέσεις υπάρχουν και ποιες συνθήκες επικρατούν για πραγματική εξέλιξη στους βασικούς τομείς που περιλαμβάνουν οι θεματικές του Συνεδρίου;

Μέσα σε ποιο ανταγωνιστικό πλαίσιο πρέπει να κινηθούν επιχειρήσεις και υπηρεσίες και ποιο το αποτελεσματικό – παραγωγικό μοντέλο οφείλουμε να ακολουθήσουμε;

Τα παραπάνω και πολλά ακόμη ερωτήματα είναι βέβαιο ότι θα απαντηθούν και θα αναλυθούν με γνώμονα την σύγχρονη πραγματικότητα και τις αυριανές απαιτήσεις.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύπτει τους κυριότερους πυλώνες ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας που είναι άμεσα συνδεδεμένοι και με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ.

Χ?ΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓ?ΓΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙ?Ν

Αίθουσα συνεδριάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Αρχαία Ολυμπία

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, οι Συνεδρίες κατά την διάρκεια του τριημέρου έχουν ως εξής:

15/02/19 ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος θεματικός κύκλος περιλαμβάνει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τα μεγάλα επενδυτικά έργα στα οποία ολόκληρη η περιοχή παρουσιάζει ένα εμφανέστατο έλλειμμα, το οποίο πολλές φορές γίνεται τροχοπέδη στην προσπάθεια νέων τολμηρών και καινοτόμων δράσεων, με άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία.

Αναμένεται έτσι να γίνουν ολοκληρωμένες και στοχευμένες προτάσεις, οι οποίες θα αφορούν στην δυναμικότητα του Επιχειρείν και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα δώσουν ώθηση με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, μέσα από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων.

1η Συνεδρία: Υποδομές και Έργα Ανάπτυξης | 11:30
2η Συνεδρία: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία | 14:00
3η Συνεδρία: Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη | 16:30

Επίσημη Ομιλία | 18:30

16/02/19 ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΣΜΟΣ
Αγρότες και Επιχειρηματικότητα είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» που επιτέλους η Πελοπόννησος πρέπει να κερδίσει!

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης, ο οποίος όμως χρειάζεται οργανωμένο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης, με ζητούμενο την τοποθέτηση των εξαιρετικών βασικών προϊόντων μας στα ράφια των διεθνών αγορών.

Η αγροτική επιχειρηματικότητα μπαίνει πλέον δυνατά στις μεγάλες αγορές, με γνώμονα την παράδοση, την ποιότητα και την καινοτομία. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο που θα απασχολήσει το Συνέδριο.

Πώς;

Με ποιο τρόπο και ποια κίνητρα;

Τι πρέπει να αλλάξει;

Ποια έργα υποδομής πρέπει εκ παραλλήλου να γίνουν;

Πως θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τον απλό αγρότη σε παραγωγό – επιχειρηματία πέρα και μακριά από την κρίση και τις συνέπειές της;


4η Συνεδρία: Ενέργεια και Περιβάλλον | 11:00

5η Συνεδρία: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνολογία | 13:30

6η Συνεδρία: Οικονομικοί Πυλώνες Ανάπτυξης των Περιφερειών | 15:30

7η Συνεδρία: Αγροτική Ανάπτυξη, Τρόφιμα και Εξαγωγές | 17:30


Επίσημη Ομιλία | 19:30

17/02/19 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ

Η τρίτη ημέρα της διαδικασίας «διαπραγματεύεται» το νευραλγικό για τα μεγέθη της αναπτυξιακής μας πορεία τουρισμό. Η διαρκής αύξηση της κίνησης, τα στατιστικά της επισκεψιμότητας, τα οποία χρόνο με το χρόνο αυξάνονται εντυπωσιακά και τα αναρίθμητα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, επιβάλλουν την ενεργοποίησή μας στην περαιτέρω αναβάθμιση και εξέλιξη αυτού του τομέα.

Ο Τουρισμός είναι κρίσιμος πυλώνας και βοηθά ειδικά στην περίοδο της κρίσης πολύ περισσότερο, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ζητούμενο λοιπόν είναι οι νέες προτάσεις, καθώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και προοπτικές, με ενίσχυση «έξυπνων» και άμεσων πρωτοβουλιών. Από εκεί θα προκύψουν οι πολύτιμες νέες θέσεις εργασίας και η τόνωση της απασχόλησης.

Το πώς μπορεί να γίνει αυτό θα συζητηθεί διεξοδικά στο Συνέδριό μας.

8η Συνεδρία: Τουρισμός – Πολιτισμός | 10:00

9η Συνεδρία: Προτάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο | 12:30

10η Συνεδρία: Ευρώπη | 13:00

Ο όμιλος ΣΚΑΪ είναι χορηγός επικοινωνίας στην διοργάνωση.