Αποκόλληση βράχου διέλυσε σπίτι.Η ένοικος γλύτωσε γιατί χτύπησε το τηλέφωνο

Ενας τεράστιος βράχος που αποκολλήθηκε διέλυσε την κουζίνα σπιτιού στην Κρήτη, κι η ένοικος γλύτωσε την ζωή της επειδή μερικά δευτερόλεπτα πριν την αποκόλληση μετακινήθηκε στο σαλόνι.

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη το βράδυ στα Ασκύψου του δήμου Σφακίων, ξεσηκώνοντας το χωριό αλλά και τον δήμο στο πόδι.

Ο τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε ψηλά από το βουνό και έπεσε πάνω σε σπίτι διαλύοντας κυριολεκτικά ένα τμήμα του.

Ο βράχος υπολογίζεται περίπου βάρους 25 τόνων και κατά την πτώση του κατέστρεψε μέρος του σπιτιού στο οποίο κατοικούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς γλίτωσε το μοιραίο η ηλικιωμένη γυναίκα που ζούσε στο σπίτι. Ένα τηλεφώνημα μέσα σε κλάσματα δευτεροπλέπτου έμελλε να είναι σωτήριο για εκείνη.

Η ηλικιωμένη βρισκόταν στην κουζίνα και μαγείρευε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μετακινήθηκε προκειμένου να απαντήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο βράχος "προσγειώθηκε" με δύναμη ακριβώς στο σημείο που η γυναίκα μαγείρευε. 

Να σημειωθεί ότι αν δεν υπήρχε βλάστηση και μια άγρια βελανιδιά να ανακόψει την ταχύτητα του βράχου, αυτός θα είχε συνεχίσει την πορεία του και θα είχε καταλήξει σε καφενείο που βρίσκεται κάτω από το σπίτι και στο οποίο εκείνη την ημέρα κάθονταν άνθρωποι.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Σφακίων με τεχνικό κλιμάκιο, αστυνομικοί του Α.Τ. Σφακίων καθώς και πυροσβέστες του Π.Σ Ανώπολης.

Ο δήμαρχος Σφακιών ενημέρωσε από το πρώτο λεπτό τις συναρμόδιες υπηρεσίες και σήμερα βρίσκεται στο σημείο με κλιμάκια από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών με γεωλόγο, προκειμένου να γίνει αυτοψία, να ελεγχθεί το σημείο αποκόλλησης του βράχου και ο βαθμός επικινδυνότητας για τυχόν αποκόλληση άλλων βράχων και να γίνουν και οι ενέργειες για το σπίτι και να αποζημιωθεί η ιδιοκτήτρια.

Πηγή: flashnews.gr
TAGS: Κρήτη