Βίντεο της ΕΛΑΣ με τη δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο τρόπος δράσης μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές από καταστήματα κατ' εξακολούθηση, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δημοσιοποίηση αυτή, χρονικής διάρκειας έξι μηνών σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση της διερεύνησης συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2693915-6 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Σημειώνεται ότι αναφορικά με την υπόθεση συνελήφθη στις 24 Ιανουαρίου στον Ταύρο ένας 34χρονος άνδρας, Έλληνας υπήκοος, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 34 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι και τέσσερις αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Μάρτιο του έτους 2018, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από καταστήματα (ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ, φαρμακεία), σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν προσωρινά κλεμμένες πινακίδες. Μετά την επιλογή του καταστήματος - στόχου, το προσέγγιζαν με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και προσαρμόζοντας ιμάντα έλξης στο γάντζο ρυμούλκησης και στα ρολά ασφαλείας του καταστήματος, τα αποκολλούσαν. Για τη θραύση των υαλοπινάκων χρησιμοποιούσαν ειδικό εργαλείο - σφυρί.

Στη συνέχεια ο οδηγός παρέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου και ο 34χρονος εισέρχονταν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφαιρούσε χρήματα και προϊόντα. Οι δύο δράστες βρίσκονταν σε συνεχή ασυρματική επικοινωνία.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία, κυρίως τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας σε άλλο συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε τέσσερα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: skai.gr