Σεισμός 5,2R βορειοδυτικά της Πρέβεζας - Δηλώσεις σεισμολόγων στον ΣΚΑΪ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.26 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πρέβεζας, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές. 

Eντούτοις, έχει γίνει αναφορά για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και για οικισμούς-χωριά χωρίς ρεύμα, τα προβλήματα αποκαθίστανται σταδιακά.

Παράλληλα, ρωγμές έχουν σημειωθεί σε παλαιά σπίτια.

O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στον Νομό Πρεβέζης, στην Λευκάδα αλλά και στα Ιωάννινα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δονήσεις μικρότερης έντασης και ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν η δόνηση των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

"Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός",  δήλωσε στον σταθμό μας ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, προσθέτοντας πως με το πρώτο φως της ημέρας όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης αλλά και στα γύρω χωριά για έλεγχο. 
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ