«Παράτυπες συνακροάσεις» στο κύκλωμα με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Aιτήσεις για ακυρότητα της διαδικασίας υπέβαλαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς επικαλούμενοι ότι οι συνομιλίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η κατηγορία σε βάρος τους είναι μη νόμιμες, υπέβαλαν συνήγοροι δύο κρατουμένων που εμπλέκονται στο κουβάρι των αποφυλακίσεων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Μία από τις αιτήσεις υπέβαλε συνήγορος ισοβίτη, ο οποίος επιχείρησε να αποφυλακιστεί με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά και η περίπτωση του αποκαλύφθηκε από τις εισαγγελικές έρευνες που ακολούθησαν την υπόθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με πλαστά πιστοποιητικά και η απόλυση του ακυρώθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Κατά την αίτηση συνηγόρου του ισοβίτη, οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ και πάνω σε αυτές στηρίχθηκε η εμπλοκή του πελάτη τους και άλλων στο κύκλωμα, έγιναν χωρίς την τήρηση νόμιμων προϋποθέσεων, δηλαδή χωρίς την άδεια της δικαστικής αρχής.

Παράλληλα συνήγορος και άλλου εμπλεκόμενου στην ίδια υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά ζητά την ακύρωση της διαδικασίας επικαλούμενος παράνομες καταγραφές συνομιλιών.

Πηγή: skai.gr