Κλείσιμο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κι αυξημένα μέτρα στο κέντρο λόγω συγκεντρώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υπήρξαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στους άξονες των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων, αλλά και στο Σύνταγμα, λόγω προγραμματισμένων συγκεντρώσεων.

Αυξημένα είναι τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) θα εφαρμόζονταν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Όπως τόνιζαν οι αρχές οι  οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, έπρεπε να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων

Βενεζουελάνοι που ζουν στην Αθήνα προγραμμάτισαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του αυτοανακηρυχθέντος μεταβατικού προέδρου, Χουάν Γκουαϊδό, ενώ άλλες δύο συγκεντρώσεις έλαβαν στο κέντρο της πόλης αργότερα.

Πορείες στην Θεσσαλονίκη 

Πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι άτομα που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία που διοργάνωσε η συλλογικότητα από την κατάληψη του 12ου σχολείου, στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου και Μπιζανίου.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο οικοδομικό τετράγωνο, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια με μηνύματα κατά του εθνικισμού και του φασισμού.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στον επισιτιστικό κλάδο συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα εργασιακής ανασφάλειας και επικινδυνότητας, που όπως καταγγέλλουν αντιμετωπίζουν. Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκρότησαν πορεία η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.