Ιατροί Λαμίας: Είχαμε ενημερώσει σωστά το Νοσοκομείο Λάρισας για τη 14χρονη

«Ενημερώσαμε έγκαιρα και σωστά τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λάρισας για την κατάσταση της Ιωάννας» δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου της Λαμίας Δημήτρης Σφύρας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, ο υποδιοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς και ο κύριος Σφύρας επιχείρησαν να δώσουν απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο της 14χρονης η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας 

«Κάναμε σωστή διάγνωση, ενημερώσαμε για αυτή τον χειρουργό του νοσοκομείου στη Λάρισα, ωστόσο εκείνος αποφάσισε άλλα...» δήλωσε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου της Λαμίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Σφύρα, η 14χρονη διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας με διάγνωση στην οποία αναφέρονταν «διάτρηση ανωτέρω πεπτικού». 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σφύρα υπήρξε και περαιτέρω τηλεφωνική ενημέρωση για την κατάσταση του παιδιού. Από εκεί και μετά, το Νοσοκομείο Λαμίας δεν μπορεί να απαντήσει γιατί εφόσον οι γιατροί της Λάρισας γνώριζαν για διάτρηση, προχώρησαν σε αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας.
«Εμείς κατευθύναμε για την πιθανή διάγνωση και εγγράφως και προφορικώς για τους γιατρούς της Λάρισας οι οποίοι είχαν όλο το χρόνο να το εξετάσουν και να χειρουργήσουν». 
 
Απαντώντας στο γιατί μεσολάβησαν εννέα ώρες μέχρι οι γιατροί της Λαμίας να υποβάλλουν την Ιωάννα σε ακτινογραφία, ο κ. Σφύρας ανέφερε «δεν κάνουμε ακτινογραφίες αμέσως στα παιδιά. Μετά μπορεί να έρθετε και να πείτε γιατί ακτινογραφήσατε το παιδί μου… Η ακτινογραφία έγινε όταν έπρεπε να γίνει και τηρήθηκε το πρωτόκολλο» σημείωσε. 

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης τόνισε πως για το θέμα της Ιωάννας το νοσοκομείο της Λαμίας έχει ζητήσει συνολική ΕΔΕ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα συμβάλλουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης συνέχισε κύριος Χατζημαργαρίτης.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν 47 χειρουργεία σε παιδιά και κανένα δεν παρουσίασε επιπλοκές» σημείωσε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς.

Πηγές: lamiareport.gronlarissa.gr

Φωτογραφία - βίντεο lamiareport.gr