Καταδικάστηκε για τους βανδαλισμούς ο αυτοαποκαλούμενος πατήρ Κλεομένης

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πάνω στο κεφάλι του αυτοαποκαλούμενου «πάτερ Κλεομένη».

Ο ρασοφόρος «ντεμέκ» μοναχός είχε προβεί κατά το παρελθόν σε βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, στην ομώνυμη πλατεία, το καλοκαίρι του 2017, πετώντας αυγά και φτύνοντας.

Για το περιστατικό κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε, αλλά και μετά, στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος». Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «πώς, ενώ τα κάνουν, μετά τα διαφημίζουν κιόλας;»

Επιπλέον ο «πάτερ Κλεομένης» είχε επιδείξει πλούσια δράση σε επιθέσεις κατά μηχανημάτων ATM, ακυρωτικών μηχανημάτων στο μετρό και κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες πετροβολούσε, με την αιτιολογία ότι είναι «τα κέρατα του διαβόλου».

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ.
Η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει πως ο «πατήρ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Εκκλησία, αποδοκιμάζοντας τις παράνομες πράξεις του, ενώ εκτιμάται ότι ανήκει σε ομάδα του Παλαιού Ημερολογίου.