Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική

Σπείρα που διέπραττε ληστείες, κλοπές και εξαπατούσε ηλικιωμένους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα τρεις άνδρες, ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 30χρονη συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, από τον Ιούλιο του 2018. Πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κυρίως, μετέβαιναν με το όχημά τους σε διάφορες περιοχές και αφού εντόπιζαν ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ, τους έπειθαν και εισέρχονταν στην οικία τους. Τότε κάποια μέλη της σπείρας τους απασχολούσαν και άλλοι δράστες ερευνούσαν τους χώρους, από όπου αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σημειώνεται, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες εγκλώβιζαν τα ηλικιωμένα άτομα σε άλλα δωμάτια της οικίας ή στον χώρο της κουζίνας, κλείνοντας την είσοδο σε αυτήν με ηλεκτρικές συσκευές.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών, τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα απάτης, στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, της Αργυρούπολης και του Παγκρατίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.