Κλείσιμο

Νέα τμήματα των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Ιονίου στα επιστημονικά πεδία

Την ένταξη των τμημάτων των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Ιονίου στα τέσσερα επιστημονικά πεδία. μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την ίδρυση νέων τμημάτων στα προαναφερθέντα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , παράλληλα με την ένταξη των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία, τα τμήματα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ( ΦΠΨ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ μετονομάζονται σε Τμήμα Φιλοσοφίας, και Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας αντίστοιχα.

Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι, η έναρξη των μαθημάτων στα τμήματα Μετάφρασης και Διερμηνείας, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και Εθνομουσικολογίας , Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ιονίου Πανεπιστημίου καθορίζεται µε αιτιολογηµένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίµηση των υλικοτεχνικών υποδοµών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και πάντως όχι αργότερα από το ακαδηµαϊκό έτος 2021-2022».

Αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr