Ένταση στην βόρεια Ελλάδα, σε πορείες για το Μακεδονικό

Ένταση σημειώθηκε σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Κατερίνη, περίπου 1.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας απέκλεισαν το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα. Στο σημείο πήγαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και επιχείρησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ορισμένοι συγκεντρωμένοι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Έγιναν έξι συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Δράμα, η οποία μάλιστα κατέληξε κοντά στο σπίτι του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

«Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία», τόνισε η κ. Σκούφα. Κατήγγειλε πως 30 ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω από το σπίτι της. Τόνισε πως είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσει στα αμέσως επόμενα στάδια.

Όσα έγιναν ήταν αποτέλεσμα των εμπρηστικών δηλώσεων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Στη Θεσσαλονίκη μικρός αριθμός διαδηλωτών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της ειρηνικής πορείας, πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων επί της οδού Τσιμισκή.

Στις Σέρρες περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ