Θεσσαλονίκη:Συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κι επεισόδια (vid)

Πλήθος κόσμου που όσο περνά η ώρα τόσο και αυξανόταν είχε συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, για την προγραμματισμένη συγκέντρωση για την Μακεδονία και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή και την ψήφιση για την συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα γινόταν απόψε το βράδυ, ωστόσο μετατέθηκε για αύριο το μεσημέρι.

Μεταξύ άλλων οι διοργανωτές ανέφεραν στο κάλεσμα τους ότι: «Στις 24 Ιανουαρίου, όσοι αδυνατούμε να ταξιδέψουμε στην Αθήνα, δίνουμε την τελική μάχη στον Λευκό Πύργο την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Η μεγάλη στιγμή έφτασε για κάθε Έλληνα Πατριώτη. Για να υπερασπίσουμε την Τιμή και την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και της Μακεδονίας»

Παράλληλα εκίνησε έπειτα κι η πορεία των μελών του ΚΚΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος ξεκίνησαν από το Άγαλμα του Βενιζέλου και η πορεία τους κατευθύνθηκε προς το Αμερικανικό Προξενείο, μέσω των οδών Εγνατία, Αγ. Σοφίας και Τσιμισκή.

Φώναζαν σύνθημα κατά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ καθώς και κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.



Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που προηγήθηκε πραγματοποίησε ομιλία ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο ίδιος, επιτέθηκε σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι δεν είναι συνεπής η στάση του κόμματος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Επεισόδια και κουκουλοφόροι εντός ΑΠΘ

Eνταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Εγνατία και 3ης Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο κινούνταν τα 100 άτομα που νωρίτερα είχαν επιτεθεί στην κατάληψη "Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο".

Η Αστυνομία έστησε επιχείρηση για να εγκλωβίσει και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα.
Τη στιγμή της επέμβασης οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και βρήκαν καταφύγιο στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ.

Συγκεντρώθηκαν πίσω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος.




Με πληροφορίες από Seleo και Thestival