Γεροβασίλη: Άντρες της αστυνομίας οι κουκουλοφόροι στη Βουλή (vid)

Ερωτηματικά προκάλεσε το βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου όπου εμφανίζονται  κουκουλοφόροι να κινούνται ανενόχλητοι στον εξωτερικό χώρο της Βουλής στη διάρκεια των επεισοδίων στο περιθώριο του συλλαλητηρίου της Κυριακής για τη Μακεδονία.


Στο βίντεο φαίνονται τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να διασχίζουν το προαύλιο της Βουλής (δεν είναι ξεκάθαρο αν βγαίνουν από το κτίριο της Βουλής ή έχουν κάνει τον κύκλο του κτιρίου) και να καταλήγουν στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένες δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της Πυροσβεστικής, χωρίς να φαίνεται να τους προκαλεί κάποια εντύπωση η παρουσία τους εκεί.

Το θέμα ξακαθαρίστηκε από την υπουργό Προστασίας Ολαγα Γερβασίλη, η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ και ερωτηθείσα για το βίντεο με τους κουκουλοφόρους που διακρίνονται μπροστά στην είσοδο της Βουλής, είπε πως «είναι άνθρωποι της ελληνικής αστυνομίας, της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Λίγο αργότερα η υπουργός εξέδωσε νέα απάντηση σε μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποίησαν με συγκεκριμένο τρόπο τη δήλωσή της -σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον Αντ1- για την παρουσία αστυνομικών με κουκούλες στο περιστύλιο της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς την «ως ομολογία σοκ», με ανάρτησή της στο twitter.

«Άλλη μια ψευδής είδηση από "αξιόπιστα" μέσα. Η πραγματικότητα: "είναι Έλληνες αστυνομικοί που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν". Τα υπόλοιπα δικά σας» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: skai.gr