Θετική απόφαση για τους επενδυτές της Folli - Follie

Θετική απόφαση εξέδωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην μεταβληθεί  το περιουσιακό καθεστώς της εταιρείας Folli - Follie,  όπως αυτή εκπροσωπείται από τα μέλη  της οικογένειας Κουτσολιούτσου, και τα άλλα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
 
Κατά τη συζήτηση της αίτησης ως μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών ο ταμίας της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Νοδαράκης,ο οποίος έκανε λόγο για ολοκληρωτική ζημιά των αιτούντων.  
 
Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, που εκπροσωπήθηκαν νομικά από τον πρόεδρος της δικηγόρο Ιωάννη Κυριακόπουλο, αναμένουν το επόμενο διάστημα την απόφαση επί της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει για την υπόθεση.
 
 Οι προσφεύγοντες επενδυτές ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας μέχρι του ποσού των 2, 3 εκατ. ευρώ.
 
Παράλληλα, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2019  αίτηση ανακοπής πλειστηριασμού για το «Άττικα». Σύμφωνα με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών η ενεχυρίαση της μετοχικής θέσης που έχει η Folli - Follie  στο «Άττικα» έγινε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της. Άρα, κατά τους επενδυτές η ενεχυρίαση έχει καταδολιευτικά στοιχεία που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των μετόχων.
 
Μετά τη συζήτηση της αίτησης ανακοπής έχει δε προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 6 Φεβρουαρίου 2019 τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί για το ίδιο θέμα.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου