Στρατηγός Φραγκούλης:Η Ελλάδα υποκύπτει γονυπετής σε ένα ασθενέστατο κράτος

Για μεγαλειώδες συλλαλητήριο απλών ανθρώπων που είναι αντίθετοι με μια συμφωνία που δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τον πρόεδρο της γειτονικής δημοκρατίας, έκανε λόγο ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.

Κάλεσε τον συνταγματολόγο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο «επιτέλους να παρέμβει και να τους επαναφέρει στη συνταγματική τάξη».

«Πρέπει να είμαστε νηφάλιοι με καθαρή σκέψη», είπε και παρέπεμψε στον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη, το σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου, που το 1992 εξέφρασε την άποψη ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας. 

Τόνισε ότι αποδέχτηκαν τον όρο μακεδονικός λαός και μακεδονική γλώσσα και έτσι ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή. «Ήταν συναλλαγή, όχι διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε.

Είπε ότι μια ισχυρή δύναμη όπως η Ελλάδα υποκύπτει γονυπετής σε ένα ασθενέστατο κράτος.

«Δεν κατοχύρωσαν τα δικαιώματα των Ελλήνων εκεί και αυτή θα είναι η επομένή τους καταστροφική πράξη που θα συνοδεύει όχι μόνο εμάς που ζούμε αλλά και τους νεκρούς μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους», σημείωσε.

Ανέφερε τέλος ότι η χώρα μας δίνει ιερά και όσια με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους πολιτικούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Πηγή: skai.gr