Επίθεση σε φωτορεπόρτερ και σε εικονολήπτη στο συλλαλητήριο για Μακεδονία

Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει, και να τον χτυπάει με ρόπαλα. Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Επιπλέον οι άγνωστοι του έκλεψαν και τον φωτογραφικό εξοπλισμό του.

«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.

Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία δέχτηκε και συνεργείο της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα.

Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση, η οποία αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν μεταφερθεί 4 άτομα από το συλλαλητήριο με ελαφρά δύσπνοια.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι, ψηλά στην οδό Ασκληπιού, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.