Νέα επεισόδια: Συγκρούσεις σε Ερμού, Πατησίων και Μοναστηράκι (vid)

Νέα επεισόδια αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. Μάλιστα, κατά τα επεισόδια δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και ένας πολίτης τον οποίον πέρασαν για αστυνομικό.

Η αστυνομία  απώθησε τους διαδηλωτές προς την οδό Φιλελλήνων, με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται στην Καραγιώργη Σερβίας αλλά και στην Ερμου, και αργότερα στο Μοναστηράκι 

Συμπλοκές έχουμε και στην συμβολή των οδών Πατησίων και Λ. Αλεξάναδρας.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα σκαλοπάτια της Βουλής πίσω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ομάδα να επιχειρούν να εισβάλουν στη Βουλή και να συμπλέκονται με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί. 

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια» τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.


Ελληνικές σημαίες από διαδηλωτές για τη Μακεδονία έπαιρναν νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες,  αντιεξουσιαστές σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Οι αναρχικοί είχαν προγραμματίσει  αντισυγκέντρωση κατά του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια. 



Οι αναρχικοί γέμισαν μάλιστα με υβριστικά συνθήματα κατά του συλλαλητηρίου την πλατεία Συντάγματος. 

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας έχουν αναπτυχθεί 2.000 άνδρες της ΕΛΑΣ για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.






Πηγή: skai.gr