Στον ανακριτή για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο αστυνομικός στην Κηφισιά

Στον ανακριτή για ανθρωποκτονία από πρόθεση παραπέμπεται ο αστυνομικός που το απόγευμα της Τετάρτης καταδίωξε και σκότωσε με το όπλο του στην Κηφισιά έναν 36χρονο Ρομά, ο οποίος προσπάθησε με συνεργό του να απαγάγει ηλικιωμένη.

Ο ίδιος κατέθεσε πως επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του, έχοντας μαζί του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και τον τετράχρονο γιο του, όταν είδε ότι δύο ύποπτοι προσπαθούσαν να αρπάξουν την ηλικιωμένη γειτόνισσά του που γνώριζε. Τότε ξεκίνησε να καταδιώκει το αυτοκίνητό τους.

Η 82χρονη κατέθεσε πως μπήκε με τη θέλησή της στο αυτοκίνητο των δραστών, καθώς την εξαπάτησαν με οικονομικά κίνητρα. Κάποια στιγμή οι δράστες τράκαραν και τότε βγήκε από το αυτοκίνητο ο 36χρονος και έβγαλε περίστροφο εναντίον του αστυνομικού.

Τότε ο άνδρας, ο οποίος υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ αλλά εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε 3-4 φορές και μία από τις σφαίρες χτύπησε τον 36χρονο στην πλάτη.

Πάνω στη συμπλοκή, η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο 36χρονος Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα. Περίπου 45 λεπτά αργότερα ένα ΙΧ άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, ο 36χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Η Αστυνομία αναζητά τον δεύτερο δράστη ο οποίος είναι επίσης Ρομά, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.
Πηγή: skai.gr