Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο για κλοπές και όπλα

Οι Αρχές εξιχνίασαν 14 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε σπίτια στο Ηράκλειο προχωρώντας σε δύο συλλήψεις κατηγορούμενων για τις κλοπές.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι δράστες έκλεψαν 29.398 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα των οποίων η αξία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 12.600 ευρώ. 

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 24 ετών, που όπως προέκυψε, από τον Μάρτιο του 2018 έως και την 15.01.2019, είχαν διαπράξει συνολικά 14 κλοπές-διαρρήξεις (δώδεκα 12 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ηρακλείου.

Σε έρευνα στις οικίες όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Η προανάκριση συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σε άλλη υπόθεση, συνελήφθη ένας 45χρονος Έλληνας για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και πυροτεχνημάτων στο Ρέθυμνο. 

Το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 45χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του, 86 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα σπρέι πιπεριού και 4 κροτίδες.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.