Πολεμικό κλίμα στο Γραμματικό για το νέο ΧΥΤΥ, τραυματίστηκε αστυνομικός

Πολεμικό κλίμα στο Γραμματικό την Τρίτη το βράδυ. Οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την είσοδο των απορριμματοφόρων στο νέο ΧΥΤΥ που έχει κατασκευαστεί και είναι σε καθεστώς πιλοτικής λειτουργίας.
 
Το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε, την οργάνωση «αντίστασης» σε νομικό επίπεδο, αλλά και στον δρόμο, προβλέποντας κονδύλι για την υπεράσπιση όποιου συλληφθεί.

Μάλιστα κατά την είσοδο το απόγευμα της Τρίτης ενός απορριμματοφόρου στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων σημειώθηκαν επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από πέτρα στο πόδι, αλλά δεν θέλησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ζημιές προκλήθηκαν σε αστυνομικά οχήματα καθώς και σε ένα απορριμματοφόρο, αφού οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετή ώρα στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι που οι κάτοικοι αποχώρησαν.

Οι κάτοικοι αντιδρούν για πάνω από μια δεκαετία υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ και θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης κάλεσε την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και να μην προχωρήσει στη λειτουργία της μονάδας στο Γραμματικό.

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου - skai.gr