Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αλυσίδες 

Τα 7 μέχρι και τα 8 μποφόρ φτάνουν κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου στον Θερμαϊκό κόλπο σύμφωνα με τον Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

Αν και το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 5 βαθμούς Κελσίου (08:15π.μ) , οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι όπως λένε οι μετεωρολόγοι δίνουν την αίσθηση χαμηλότερης θερμοκρασίας.

Την ίδια ώρα στην Καστοριά και στην Κοζάνη ο υδράργυρος έφτανε στους μείον 2 βαθμούς (-2) Κελσίου, τους 3 βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Στο μεταξύ αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και σήμερα το πρωί σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγ παγετού.

Σύμφωνα με την Γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται για τα ίδια οδικά τμήματα που ήταν και χθες απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το 3 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Χιονοδρομικού Κέντρου 3/5 Πηγάδια, από το 3ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το 3ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Ροδοχωρίου από το 2ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Αρκοχωρίου.

Στο νομό Κιλκίς αλυσιδες είναι απαραίτητες από το 15 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας - Μ. Λιβαδίων, στο νομό Πέλλας από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας και από το 7ο χιλιόμετρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, ενώ στη Χαλκιδική αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα που κινούνται από το 85 έως το 92 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ