Κορυδαλλός: Νεκρός σε συμπλοκή ο ηθικός αυτουργός δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Σε συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού δολοφονήθηκε με μαχαίρι ο Αλβανός κρατούμενος που εμπλέκεται σε πολύκροτες υποθέσεις με δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας. 

Ο άνδρας είχε συλληφθεί για πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο και είχε απασχολήσει πολύ τις αρχές. 

Συγκεκριμένα, το θύμα φέρεται να είναι ο καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πεντέλη κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στις υποθέσεις της Energa και της Hellas Power. 

Παράλληλα κατηγορήθηκε και ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο δράστης της δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου φέρεται να είναι ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης


"Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

'Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

'Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής".


Πηγή: skai.gr