Νέα ύποπτα δέματα σε Μόρια, ΤΕΙ κι εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική δεμάτων για την ύπαρξη ύποπτων  στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Στερεάς ήταν κι αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από Ινδία, και μάλιστα με δύο φακέλους, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να σιγουρευτούν αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το Ίδρυμα οι υπάλληλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για τα πακέτα που σε άλλα ιδρύματα περιείχαν σκόνη, ειδοποίησαν τις αρχές και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις χημικού κινδύνου.

Παράλληλα συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς οι αρχές έχουν εντοπίσει ύποπτους φακέλους τόσο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Mediterranean College όσο και στο ΤΕΙ Πατρών αντίστοιχα.

Φάκελος που προκάλεσε υποψίες για την προέλευση και το περιεχόμενό του εστάλη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), όπως επιβεβαιώνει η Πρυτανεία του ιδρύματος με σημερινή ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο φάκελος περιήλθε ταχυδρομικώς στη γραμματεία της Πρυτανείας κι όταν, από τις εξωτερικές ενδείξεις, διαπιστώθηκε ότι είχε αποσταλεί από την Ινδία και επειδή είχαν προηγηθεί παρόμοιες ύποπτες αποστολές από τη συγκεκριμένη χώρα σε άλλα πανεπιστήμια, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι εκπρόσωποι των αρχών παρέλαβαν τον φάκελο, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 08:15 σήμερα, ένας ακόμη ύποπτος φάκελος από την Ινδία.

Ο φάκελος έγραφε στα αγγλικά αντιπρύτανης, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην 'Αρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Νέα αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα με «ύποπτο» φάκελο σε Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου φαίνεται να έλαβε έναν φάκελο με «ύποπτο» αποστολέα γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ αποτελούμενο συνολικά από τέσσερα οχήματα και 12 άνδρες.

Εκκενώθηκε περί τις 11.00 το πρωί σήμερα Παρασκευή, ο χώρος διοίκησης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, όταν φάκελος με προέλευση το Ομάν που εστάλη στη Λέσβο με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών και αποδέκτη το Κέντρο και όχι κάποιο ωφελούμενο σε αυτό, χαρακτηρίσθηκε ως ύποπτου περιεχομένου.

Από μεριάς της διοίκησης του ΚΥΤ δεν έγινε η παραμικρή δήλωση, ενώ όπως έγινε γνωστό κλήθηκε η Πυροσβεστική και οι άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να παραλάβουν και να ελέγξουν τον ύποπτου περιεχομένου αυτό φάκελο. Στον καταυλισμό του ΚΥΤ πάντως επικρατεί ηρεμία.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ και lamiareport.g