Κλείσιμο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού-Νέα εισβολή ψύχους από το βράδυ

Νέα ψυχρή εισβολή, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται από σήμερα το βράδυ, αρχής γενομένης από τα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, οι σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη. 

Πιο αναλυτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την ανατολική - βορειοανατολική Πελοπόννησο, καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αττική από το απόγευμα της Δευτέρας. Θα είναι περισσότερες και εντονότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που ονομάζεται «Τηλέμαχος» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ακολουθεί τον «Ραφαήλ» και την «Σοφία».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της υπηρεσίας meteo περίπου το 51% της ελληνικής επικράτειας έχει καλυφθεί με χιόνι λόγω των δύο διαδοχικών κακοκαιριών.



Οι θερμοκρασίες εν τω μεταξύ βρίσκονται κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της χώρας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία για σήμερα καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα, -19,1 βαθμοί Κελσίου. Ακολούθησε η Φλώρινα, με -18,6C.

Σήμερα στις 17:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων μετά από κάλεσμα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr