Μεγάλη ταλαιπωρία στο «Μακεδονία», επιβάτες «Κοιμήθηκαν στις τουαλέτες»

Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί από χθες το απόγευμα εκατοντάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας και της χαμηλής νέφωσης, η οποία έως σήμερα το πρωί έχει προκαλέσει την ακύρωση 11 πτήσεων.

Πολλοί άνθρωποι καταγγέλλουν πως κοιμήθηκαν στους διάδρομους, ακόμα και στις τουαλέτες. Επιβάτες δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα βάουτσερ που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα.

Ορισμένα δρομολόγια που είχαν προορισμό την Θεσσαλονίκη ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως της Τιμισοάρας στην Ρουμανία. Συνολικά 200 άτομα βρέθηκαν στην Ρουμανία, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι μισοί εκ αυτών αναχώρησαν με λεωφορεία για την χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Λύση για τους 100 που παρέμεναν στην Ρουμανία δόθηκε μετά από επικοινωνία του ΣΚΑΪ με το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο μεσολάβησε ώστε να δρομολογηθεί πτήση της Aegean προς την Τιμισοάρα για να τους παραλάβει.

Άλλοι επιβάτες, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Βιέννη, προσγειώθηκαν στα Σκόπια και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Το πρωί ταξιδιώτες που θα μετέβαιναν στο Άμστερνταμ από το «Μακεδονία» επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προκειμένου να φτάσουν στην Σόφια και από εκεί να πάρουν άλλη πτήση για τον τελικό προορισμό τους.

Η απάντηση της Fraport

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Σημείωσε πως θα ελέγξει εάν οι αερομεταφορείς κάνουν τις απαραίτητες ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων του αερολιμένα.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο που είναι αρμόδιο για την πρόγνωση καιρού στα αεροδρόμια, στο Μακεδονία υπάρχουν «αρκετά νέφη» σε ύψος 500 ποδιών και ορατότητα στα 3.500 μέτρα.
Πηγή: skai.gr