Με δριμύ ψύχος και χιόνι μπήκε το 2019

«Ποδαρικό» με δριμύ ψύχος και επιδείνωση του καιρού έκανε το 2019.

Η κακοκαιρία «Σοφία» πλήττει από το βράδυ τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ήδη παρατηρείται χιονόπτωση στην Κεντρική Μακεδονία, στις περιοχές Χορτιάτη, Πανόραμα καθώς και στις ορεινές περιοχές της Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερικ και πάνω.

«Στο κόκκινο» βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Λόγω της διάρκειας των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί καθώς και να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσπελασιμότητα του οδικού δικτύου.

Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής θα είναι διαθέσιμος ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Σοφοκλέους 66, ενώ συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι.

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 - 210 5246516, καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.
Πηγή: skai.gr