Προβλήματα στην Κρήτη και άλλες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας

Προβλήματα σε αρκετά σημεία οδικού δικτύου της Κρήτης και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Στα Χανιά, κατολισθήσεις βράχων και χώματος προκάλεσαν το κλείσιμο του δρόμου από Πλάτανο προς Σφηνάρι Κισσάμου, ενώ κλειστό είναι και τμήμα του επαρχιακού δικτύου κοντά στην παράκαμψη Τοπολίων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Κατολισθήσεις και συγκεντρώσεις υδάτων έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας και κυρίως περιοχών των Δήμων Πλατανιά Κανδάνου-Σελίνου και Κισσάμου. Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου κοντά στη θέση Πλατάνι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση χωμάτινων όγκων και πετρών στο οδόστρωμα.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας έκλεισε ο δρόμος από Κολυμπάρι προς Νοπήγια λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης, ωστόσο από τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στο Ηράκλειο, τρία οχήματα της ΕΜΑΚ βρίσκονται στην περιοχή Παλαιόκαστρο καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χείμαρρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα οχήματα και κάδοι απορριμμάτων.

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Κω, όπου ξεχείλισαν χείμαρροι και σε κάποιες περιπτώσεις διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας στην Αττική, από το τελεφερίκ και πάνω.

Στην Αρκαδία και την Κορινθία η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, λόγω χιονιού και παγετού.

Στην Αρκαδία δεν κυκλοφορούν οχήματα
  • Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - Βουρβούρων-Αγίου Πέτρου-Άστρους από το 20ό, έως το 52,5ο χιλιόμετρο.
  • Στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας.
  • Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου, από το 15ο έως το 45ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου -Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω, και στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr