Τροχαία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Κλείσιμο

Πρωτοχρονιάτικες προκλήσεις από Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο

Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μήνυμά του για την αλλαγή του έτους ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως η Άγκυρα έχει καταδείξει την αποφασιστικότητά της για την «διατήρηση των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», προσθέτοντας μάλιστα πως αυτό γίνεται τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και επί του εδάφους.

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε πως η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη οποιαδήποτε χώρας στην περιοχή, ούτε προτίθεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία των γειτόνων της.

«Μοναδικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ηρεμία και να εγγυηθούμε το μέλλον του λαού μας και των αδελφών μας που ζουν στην περιοχή», προσέθεσε, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η διαβεβαίωση του τούρκου προέδρου έρχεται υπό την σκιά των προετοιμασιών για τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην βόρεια Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, σε περιοχές όπου κυριαρχούν κούρδοι αντάρτες.

Οι Κούρδοι έχουν ήδη προσκαλέσει τον τακτικό στρατό της Συρίας να αναλάβει την προστασία της πόλης Μανμπίτζ, που είναι σημείο τριβής με την Άγκυρα. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακοινώσει πως έχουν ήδη υψώσει την σημαία τους στον οικισμό, αν και έως τώρα η παρουσία τους φαίνεται να περιορίζεται στα περίχωρα.

Η πρόσκληση των Κούρδων στην Δαμασκό ήλθε στον απόηχο της αιφνιδιαστικής απόφασης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους περίπου 2.000 αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην Συρία – κίνηση που ουσιαστικά αλλάζει άρδην το στρατηγικό αποτύπωμα της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Στο εορταστικό μήνυμά του ο κ. Ερντογάν είπε πως η Τουρκία «δεν είναι υπεύθυνη για γεγονότα στην περιοχή», όμως δεν θα μετατραπεί σε θύμα των εξελίξεων. «Οι εξελίξεις στην Συρία είναι μέρος αυτών των προσπαθειών», προσέθεσε, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.
Πηγή: skai.gr