Συνεχείς έλεγχοι στους αστυνομικούς που φρουρούν σημαντικούς «στόχους»

«Καταδρομικούς» ελέγχους σε αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη σημαντικών προσώπων ή κτηρίων στην Αττική πραγματοποιούν καθημερινά το τελευταίο διάστημα επόπτες, σύμφωνα με πληροφορίες, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν ωστόσο πως η συμπεριφορά των εποπτών παραπέμπει σε «καψώνια».

Αστυνομικοί που κρίνεται ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους μετατίθενται σε πεζές περιπολίες ως τιμωρία.

Οι έφοδοι φαίνεται πως έρχονται ως απάντηση στα φαινόμενα ελλιπούς ετοιμότητας που έχουν φέρει στην επιφάνεια τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εισαγγελικών λειτουργών και ενέργειες του «Ρουβίκωνα».

Ωστόσο, στελέχη με πολυετή εμπειρία αντιτείνουν πως ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι υποβαθμίζει το ηθικό των φρουρών και προκαλεί ρήγμα στις υπηρεσιακές σχέσεις εντός του σώματος.

«Αυτού του είδους οι αυταρχικές συμπεριφορές παραπέμπουν σε στρατιωτικά καψώνια και το μόνο που καταφέρνουν είναι η διάρρηξη των σχέσεων των αξιωματικών με τους κατώτερούς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά μία πηγή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τους αστυνομικούς οι επόπτες ελέγχουν και συναδέλφους επόπτες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτερα κλιμάκια δεν δέχονται την απουσία αξιόμεμπτων συμπεριφορών στις αναφορές.

Στην πράξη αυτό υποδεικνύει πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης ακόμα και ανάμεσα σε ανώτερους αξιωματικούς και επόπτες, με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος εσωτερικών ελέγχων.
Πηγή: skai.gr