Κυβέρνηση: Κανονικά οι διαδικασίες για έκδοση οικοδομικών αδειών στο Μάτι

Για εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων που δεν επιθυμούν κανόνες αλλά και για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων από κάποιους, δύο ημέρες πριν από την αλλαγή της χρονιάς, κάνουν λόγο τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος απαντώντας στην ανοικτή επιστολή που έστειλε εχθές η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι Αττικής.

Στην εν λόγω επιστολή, η Επιτροπή καταγγέλλει ότι πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στην περιοχή, καμία άδεια επισκευής-ανακατασκευής σπιτιών δεν έχει εκδοθεί.

Τα συναρμόδια υπουργεία στην ανακοίνωση που εξέδωσαν εχθές το βράδυ, διαβεβαιώνουν ότι οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Μάτι έχουν ξεκινήσει κανονικά.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα "τουλάχιστον παράξενο", το γεγονός ότι την ώρα που το σύνολο του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων από το Μάτι ήταν σε συνάντηση με τα υπηρεσιακά στελέχη της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, δημοσιοποιήθηκε επιστολή τους, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές, διαμαρτυρίες ή διαφωνίες στη σχετική συνάντηση.

"Στη μνήμη των θυμάτων δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στον χωροταξικό σχεδιασμό", αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τα συναρμόδια υπουργεία.
Πηγή: skai.gr