Ο Κ.Αγγελόπουλος πετάει το γάντι στους γιους του για την Χαλυβουργική

Απάντηση στους γιους του για την Χαλυβουργική δίνει με ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. « Ο καθένας αντιλαμβάνεται λοιπόν τον τεράστιο αγώνα που έδωσα και δίνω από το 2010 μέχρι σήμερα με την ακατάπαυστη δραστηριότητά μου να διατηρήσω εν ζωή την εταιρεία. Σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις των μικρομετόχων της εταιρείας Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελοπούλου, (ο πρώτος εκ των οποίων ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2002 έως και το 2017), σημειώνω ότι έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να εισφέρουν χρήματα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι λοιπές δηλώσεις τους που αναφέρονται στην σύζυγό μου είναι ψευδέστατες και εκ του πονηρού», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. 

Παράλληλα σημείωσε ότι οι δύο γιοι του προσπαθούν να τον κηρύξουν ανοϊκό. «Με τις δηλώσεις αυτές έπεσαν πλέον οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον των υιών μου για την Χαλυβουργική ήταν υποκριτικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να με θέσουν στο περιθώριο και να βάλουν χέρι στην περιουσία μου. Με αυτό τον σκοπό, δεν δίστασαν να εκμεταλλευθούν την αγωνία των εργαζομένων και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης», τόνισε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου: 

«1.   Παραμονές Χριστουγέννων πριν από 3 έτη (18.12.2015), δέχθηκα πολυσέλιδη επιστολή από τους δυο μου γιους, με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι «συνιδρύσαμε» το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό την μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568.000.000 εκατομμύρια, ανάμεσα σε άλλα μέχρι και για ιατρικές μου δαπάνες, τις οποίες έλεγαν ότι κάλυψαν.
Αφού δεν με έκαμψαν, στράφηκαν απαραδέκτως και ψευδώς κατά της συζύγου μου και αφού και πάλι απέτυχαν να με κάμψουν προσπάθησαν μέσα στο 2018 και συνεχίζουν να προσπαθούν να με κηρύξουν ανοϊκό.
Κρείττον το σιγάν, λοιπόν...
Με τις δηλώσεις αυτές έπεσαν πλέον οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον των υιών μου για την Χαλυβουργική ήταν υποκριτικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να με θέσουν στο περιθώριο και να βάλουν χέρι στην περιουσία μου. Με αυτό τον σκοπό, δεν δίστασαν να εκμεταλλευθούν την αγωνία των εργαζομένων και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
2.   Ειδικά για την Χαλυβουργική, και επειδή ανέμενα επί ημέρες η διοίκηση της Χαλυβουργικής Α.Ε. (πρόεδρος Γεώργιος Βαρουφάκης, διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Σκινδήλιας) να ενημερώσει την κοινή γνώμη με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο, αλλά μέχρι σήμερα σιωπά, είμαι υποχρεωμένος να θέσω τα πράγματα στην αληθή τους βάση:
α.     Κρίσιμος χρόνος για την πορεία της Χαλυβουργικής αποτέλεσε το έτος 2012 αφού από τα στοιχεία πωλήσεων των ετών 2010 έως 2016 αποδεικνύεται ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά (από 388.148 τόνους το 2011 σε 112.542 τόνους το 2012) και ακολούθως σχεδόν καταβαραθρώθηκαν (το 2016 ήταν περίπου 10.000 τόνοι).
β.     Η διοίκηση της εταιρείας με γραπτή της ενημέρωση το 2012 ζήτησε επειγόντως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να ανταπεξέλθει στην οξύτητα και στο μέγεθος του χρηματοδοτικού προβλήματος της εταιρείας. Άλλοι στη θέση μου δεν θα κατέβαλαν ούτε ευρώ και η Χαλυβουργική θα έκλεινε. Προσπάθησα με κάθε δυνατό τρόπο να την διατηρήσω ανοικτή έχοντας πάντα κατά νου και τους εργαζομένους. Αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως από το γεγονός ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα έχω συμμετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και εξ ιδίων έχω ενισχύσει την εταιρεία με ποσά άνω των 80 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς παρά την τεράστια αυτή ενίσχυση η πορεία της εταιρείας δεν αναστράφηκε.
γ.      Το 2017 υπεβλήθησαν προς τις πιστώτριες τράπεζες προτάσεις ρυθμίσεως των δανειακών οφειλών της εταιρείας, οι οποίες είτε απερρίφθησαν επισήμως είτε δεν έτυχαν ευνοϊκής αντιμετώπισης.
δ.     Για τη διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως της εταιρείας από τη ΔΕΗ η αλήθεια είναι η εξής. Η εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. έχει εισπράξει από την Χαλυβουργική εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οξύνσεως των εγγενών προβλημάτων της χαλυβουργίας στην Ελλάδα σωρεύθηκαν τα χρέη και δημιουργήθηκε η οφειλή των 31 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας διαπραγματεύθηκε το θέμα με τους αξιωματούχους της ΔΕΗ και πρότεινε κατόπιν εντολής μου ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων με προκαταβολή 500.000 ευρώ και μηνιαία δόση 100.000 ευρώ πλέον εμπροθέσμου καταβολής των μηνιαίων λογαριασμών καταναλώσεως. Δυστυχώς η ΔΕΗ απέρριψε την πρόταση και διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αναμένω ενημέρωση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τον διευθύνοντα σύμβουλο για τις επί μέρους συνομιλίες της διοικήσεως με την ΔΕΗ. Πάντως εκφράζω την πικρία μου για την πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδος ενέργεια της ΔΕΗ η οποία {σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που δεν διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος) δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην εταιρεία ενώ η υιοθέτηση της προτάσεως του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα επέτρεπε την στοιχειώδη λειτουργία της εταιρείας με σκοπό την αναζήτηση βιώσιμης λύσεως. Να σημειώσω ότι η εταιρεία εν μέσω αυτής της σοβαρότατης κρίσεως έχει καταβάλει τους μισθούς Δεκεμβρίου 2018, Ιανουαρίου 2019 και δώρο Χριστουγέννων.
ε.      Ο καθένας αντιλαμβάνεται λοιπόν τον τεράστιο αγώνα που έδωσα και δίνω από το 2010 μέχρι σήμερα με την ακατάπαυστη δραστηριότητά μου να διατηρήσω εν ζωή την εταιρεία. Σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις των μικρομετόχων της εταιρείας Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελοπούλου, (ο πρώτος εκ των οποίων ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2002 έως και το 2017), σημειώνω ότι έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να εισφέρουν χρήματα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι λοιπές δηλώσεις τους που αναφέρονται στην σύζυγό μου είναι ψευδέστατες και εκ του πονηρού.
στ.    Τέλος, δρομολογώ τη σύγκληση γενικής συνελεύσεως για λογοδοσία του διοικητικού συμβουλίου και λήψη αποφάσεων για το μέλλον της εταιρείας».