Δεύτερο όχημα αναζητά η Αστυνομία για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Δεύτερο αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή» αναζητά η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υπολογίζουν ότι δεύτερο όχημα υποστήριζε την ομάδα κρούσης, η οποία επέβαινε στο Opel μαύρου χρώματος που εντοπίστηκε πυρπολημένο στα Άνω Πετράλωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όχημα που μοιάζει με το μαύρο Opel καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να κινείται προς τον Πειραιά λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Το Opel εικάζεται πως είναι κλεμμένο και έφερε παραποιημένες πινακίδες. Οι αστυνομικοί το έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια και μελετούν τον αριθμό πλαισίου ώστε να διαπιστώσουν πότε κλάπηκε και σε ποιον ανήκει.

Οι δράστες τοποθέτησαν το σακίδιο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κιγκλίδωμα του δρόμου που διέρχεται μπροστά από το κτήριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής».

Η βόμβα περιείχε 7 έως 10 κιλά δυναμίτιδας. Η έκρηξη και το ωστικό κύμα προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου, κυρίως στο ισόγειο όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος, και τάραξαν κατοίκους του Νέου Φαλήρου.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ιστότοπο zougla και στον ΑΝΤ1. Το πρόσωπο που κάλεσε έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών έως την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στις 2:37 μετά τα μεσάνυχτα.

Η «Καθημερινή» έχει δημοσιεύσει βίντεο όπου φαίνεται το Opel να καίγεται. Την φωτιά έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: skai.gr