Κλείσιμο

Τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ: Οι δράστες ήξεραν πού να βάλουν τη βόμβα

Σε άκρως «επαγγελματική» επιχείρηση, προετοιμασμένη και προμελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, παραπέμπουν τα έως στιγμής ευρήματα από την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ.

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό δεν έχουν καταγράψει και τα πρόσωπα των δραστών, καθώς η προσέγγιση έγινε από «τυφλό» σημείο, που δεν τους «έπιανε» το σύστημα παρακολούθησης.



Οι αρχές βλέπουν κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης με το χτύπημα στην κατοικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στν Βύρωνα (με παγιδευμένη με εκρηκτικά μοτοσικλέτα) και μελετούν αν πίσω από την επίθεση στο κανάλι του Νέου Φαλήρου κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή ακόμη και οι Πυρήνες της Φωτιάς. Η ΟΛΑ έχει διαπράξει τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις στο ίδιο μοτίβο, μια στο ΣΕΒ και η άλλη στο Εφετείο Αθηνών.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν κατά πάσα πιθανότητα αυτοκίνητο ή βαν. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί εξετάζουν εξονυχιστικά το κτήριο του ΣΚΑΪ, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, αλλά και τη γύρω περιοχή.



Πριν από την έκρηξη περίπου στις 1:50 π.μ. πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο zougla.gr και τον ΑΝΤ1, που έδιναν χρονικό περιθώριο 45λεπτά. Έπειτα ο χώρος αποκλείστηκε. Ο άγνωστος επανέλαβε τρεις φορές, με έμφαση, ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν κινητό μιας χρήσης, που καταστράφηκε στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel εντοπίστηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, το οποίο κατόπιν έκαψαν για να εξαφανίσουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο.



«H δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ προσερχόμενος στο κανάλι για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους του σταθμού και της Καθημερινής.

Την ανάγκη να στείλει η κυβέρνηση ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας εξέφρασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από τον ΣΚΑΪ όπου βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ μετέβησαν άμεσα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.



«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο όμιλος του ΣΚΑΪ σε ανακοίνωσή του. 

Η άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ δεν πτοεί τους εργαζομένους του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του σταθμού επισημαίνουν από πλευράς τους σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ. 


Πηγή: skai.gr