Ιερώνυμος για βόμβα σε ΣΚΑΪ: Η βία μόνο αποτροπιασμό προκαλεί

Την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την καθημερινή καταδίκασε ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Οπως αναφέρει:

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποτελεί επίθεση κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η βία από όπου και αν προέρχεται μόνο αποτροπιασμό προκαλεί. Εκφράζω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου στην διοίκηση και στους εργαζομένους του σταθμού και της εφημερίδας».

Με την διεύθυνση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, επικοινώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, όποιος  καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τη βαθύτατη συμπαράστασή του στην διοίκηση και στους εργαζομένους του σταθμού και της εφημερίδας.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ καταδικάζουν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδος «Η Καθημερινή». Τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες καταφέρουν βαθύτατα πλήγματα έναντι της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ, στα ποιμαντικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν το τρομοκρατικό χτύπημα, προσεύχεται για την επούλωση των τραυμάτων που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η οποία στρέφεται κατά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γενικότερα και συμπαρίσταται στην δοκιμασία αυτή του Δημοσιογραφικού ομίλου ΣΚΑΪ.

Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία και η δεοντολογική άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όχι μόνο δεν πλήττονται από τέτοια χτυπήματα, αλλά απεναντίας δυναμώνουν.

Απαιτείται εθνική ομοψυχία, απαιτείται παιδεία, απαιτείται σεβασμός, για να μπορέσουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να ζήσουμε σε μια χώρα απόλυτα ελεύθερη και ουσιαστικά δημοκρατική.

Πηγή: skai.gr