DW: Η κρίση άφησε την Ελλάδα πεινασμένη και τα παιδιά υποσιτισμένα

Σε έρευνα του Transnational Institute που δείχνει ότι τα παιδιά έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την οκταετή οικονομική κρίση αναφέρεται δημοσίευμα της Deutsche Welle. 

Η πείνα και ο υποσιτισμός είναι μέρος της σημερινής εικόνας της Ελλάδας, όπως παρουσιάζεται σε ρεπορτάζ της γερμανικής Deutsche Welle. Έρευνα του  Transnational Institute με έδρα το Άμστερνταμ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά χτυπήθηκαν περισσότερο από την οκταετή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία άφησε το 25% του πληθυσμού χωρίς δουλειά. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδόν το 14% των παιδιών στην χώρα μας παραμένουν υποσιτισμένα και δεν μπορούν να έχουν κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι κάθε δεύτερη ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των παιδιών έχει διπλασιαστεί από το 2008, δηλαδή πριν ξεκινήσει η κρίση. 

Το ρεπορτάζ εξηγεί ότι με το ? των παιδιών να ζουν στην φτώχεια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι γονείς υποχρεώνονται να στηριχθούν πολύ στους δικούς τους, συνταξιούχους, γονείς. Ωστόσο, οι συντάξεις έχουν περικοπεί 13 φορές από το 2009 και έχουν οδηγήσει τις οικογένειες να στερούνται βασικά καταναλωτικά αγαθά. 

Το Transnational Institute αναφέρει ότι το 9% των παιδιών δεν μπορεί να έχει καθημερινά ένα γεύμα βασισμένο στην πρωτεΐνη. Πριν την κρίση αυτά τα παιδιά αντιστοιχούσαν στο 4% του πληθυσμού των παιδιών. Οι ειδικοί, όμως, πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών είναι σημαντικά μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες υποφέρουν σιωπηλά.