Ζάεφ: Εμπιστεύομαι και τον Καμμένο

Την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Πάνο Καμμένο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στην Βουλή.

«Έχω εμπιστοσύνη στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία σε μία τόσο ιστορική συμφωνία καθώς είναι καλή και για τις δύο χώρες», δήλωσε ο κ. Ζάεφ, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Τόνισε πως εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα για την υπερψήφιση των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία.

Η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, που θα σηματοδοτήσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την γειτονική χώρα, είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο κ. Ζάεφ σημείωσε με νόημα πως ούτε αυτός μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία στην σκοπιανή Βουλή, όμως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συγκεντρώσει την ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων που θα χρειαστεί στην ψηφοφορία.

Πηγή: skai.gr