Μικρής έκτασης επεισόδια στην Θεσσαλονίκη κατά την ομιλία Τσίπρα

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της πορείας των παμακεδονικών οργανώσεων, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ.

Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών με συνέπεια οι διαδηλωτές, που είχαν αποκοπεί από το πλήθος, να σκορπίσουν.

Γύρω στις 22:00 το βράδυ υπάρχουν μικρές ομάδες διαδηλωτών που κινούνται σε δρόμους της πόλης, δίχως όμως να υπάρχει ένταση.

Η πορεία έγινε υπό την στενή επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, κι ενώ ήταν σε ετοιμότητα «αύρα» που διαθέτει κανόνι νερού.

Νωρίτερα ομάδα περίπου 30 ατόμων που είχαν καλυμμένα πρόσωπα επιχείρησε να προκαλέσει τους αστυνομικούς, όμως δεν ακολούθησε ένταση και οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από τους κουκουλοφόρους να κατεβάσουν τους τόνους.

Στην Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα και συλλαλητήριο μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην Καμάρα.

Πέραν τις παρακολούθησης των συγκεντρώσεων οι περίπου 2.000 αστυνομικοί που είναι επί ποδός στην Θεσσαλονίκη έχουν προβεί και σε τουλάχιστον οκτώ προληπτικές προσαγωγές.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που προσήχθησαν είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο Παλέ ντε Σπορ όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τάτσιος έχει πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ακόμα επτά άτομα προσήχθησαν αφού απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του Παλέ από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα.

Φάρσες αποδείχτηκαν εν τω μεταξύ προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβες μέσα στο Παλέ και σε κοντινή οδό, που έγιναν λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Η Αστυνομία ήλεγξε εκ νέου τους χώρους με εκπαιδευμένα σκυλιά και δεν εντόπισε οτιδήποτε ύποπτο, ενώ η ημίωρη προθεσμίας που έδωσαν οι φαρσέρ έχει παρέλθει.

Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους του οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.

Οι αφίσες που προαναγγέλλουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως επιδίωξη είναι το «όχι στο μίσος και τον Εθνικισμό», σε ένα έμμεσο μήνυμα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Πηγή: skai.gr