Ολοκληρώθηκε το 11ο CEO Summit «Τι ηγεσία θέλουμε;»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο CEO Summit «Τι ηγεσία θέλουμε;», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στο Grand Hyatt Athens.

Το Συνέδριο διοργάνωσε ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στους διακεκριμένους ομιλητές ήταν ηγετικές μορφές από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, όπου ο καθένας από τη σκοπιά του προσπάθησε να προσεγγίσει το πολυδιάστατο ερώτημα «Τι ηγεσία θέλουμε» τόσο μέσα από την προσωπική τους εμπειρία, την ιστορία της χώρας μας και του κλάδου που αντιπροσωπεύουν αλλά και να απαντήσουν στο αίτημα της σύγχρονης κοινωνίας για ανάπτυξη, καινοτομία, λήψη αποφάσεων, καθοδήγηση και ισότητα.

Την έναρξη του φετινού Συνεδρίου έκανε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΗΓΕ της ΕΕΔΕ, κ. Νίκος Βασιλείου, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέλυσε τις πτυχές της ηγεσίας τόσο ως προς το όραμα όσο και ως προς την κατεύθυνση που οφείλει να έχει. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΒ, ο οποίος αναφέρθηκε στις κρίσιμες όψεις της ηγεσίας και στην ανάγκη να υπάρξουν υπεύθυνοι ηγέτες που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας μας.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των ευρημάτων της μελέτης της MRB ΑΕ, από τον κ. Δημήτρη Α. Μαύρο, Μέλος του ΔΣ MRB AE, που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του ΤΗΓΕ της ΕΕΔΕ και του Συνεδρίου και παρουσιάστηκε αποκλειστικά στους σύνεδρους.

Ακολούθησε το πρώτο πάνελ με συντονίστρια την κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της εταιρείας People for Business και Γενική Γραμματέα της ΔΕ του ΤΗΓΕ, και ομιλητές τον Διεθνή Καλαθοσφαιριστή, κ. Θεόδωρο Παπαλουκά και τον καθηγητή κ. Χρήστο Ταραντίλη, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα καθώς και οι δύο ομιλητές κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ηγεσία τόσο από θεωρητική σκοπιά όσο και από την προσωπική τους εμπειρία, καταλήγοντας πως βασικά χαρακτηριστικά του ηγέτη οφείλουν να είναι η δικαιοσύνη και η συνεργασία, ενώ θα πρέπει να τολμά να πάρει ρίσκο όπου χρειάζεται, να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να εμπνέει προς τον κοινό στόχο.

Κλείνοντας και οι δύο τόνισαν ότι ο Manager δίνει έμφαση στο αποτέλεσμα, ενώ ο ηγέτης δίνει σημασία στον άνθρωπο που θα φέρει το καλό αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη ενότητα του Συνεδρίου συμμετείχαν ισχυρές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και αναλύθηκαν τα στοιχεία που προσδιορίζουν τους αυριανούς ηγέτες στον επιχειρηματικό στίβο. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κκ Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, PLAISIO Computers ΑΕΒΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ, και Βασίλης Φουρλής, Εκτελεστικός Πρόεδρος Ομίλου Φουρλή.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Ανδρίτσος.

Κοινό σημείο των ομιλητών ήταν πως ο ρόλος των επιχειρηματικών ηγετών είναι να οδηγήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στη νέα εποχή, να αναλάβουν το δύσκολο έργο των αλλαγών, να αγκαλιάσουν την καινοτομία παρακινώντας, ενδυναμώνοντας και ενθαρρύνοντας ένα καθαρό αξιακό σύστημα.



Ακόμα, ότι θα πρέπει να θέτουν σαφείς προτεραιότητες με συνάφεια στην κουλτούρα που πρεσβεύει κάθε επιχείρηση, ενώ όλοι συμφώνησαν στην κρίσιμη διάσταση της εύρυθμης και καλής επικοινωνίας εντός της επιχείρησης.

Στην τρίτη ενότητα του Συνεδρίου, οι καλεσμένοι προέρχονταν από τον χώρο της Πολιτικής, με καλεσμένους τους κκ Γεώργιο Βασιλειάδη, Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Κωστή Χατζηδάκη, Αντιπρόεδρο Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Β’ Αθηνών. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Αθανάσιος Έλλις, Διευθυντής της Εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Αγγλόφωνη έκδοση).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα των αυριανών ηγετών στον πολιτικό στίβο, με γνώμονα να καθοδηγήσουν τη νέα στρατηγική στόχευση της χώρας και τη νέα διακυβέρνηση, σε ένα πρωτόγνωρο, νέο περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις.

Επίτιμος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, ο οποίος τόνισε πως το ερώτημα «Τι ηγεσία θέλουμε» είναι πολυδιάστατο, και οφείλουμε να το προσεγγίσουμε μέσα από το πρίσμα της ισότητας και της διαφάνειας έχοντας ως επίκεντρο τον πολίτη.

Το CEO Summit εδώ και 12 χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά συνέδρια, ένα συνέδριο θεσμός, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντίληψης για την ηγεσία σε όλους τους τομείς, καθώς και στην ενίσχυση της επαγγελματικής δικτύωσης.


Οι διοργανωτές και οι συνδιοργανωτές του Συνεδρίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στους ομιλητές και τους συμμετέχοντες όσο και στους χορηγούς που στήριξαν και τίμησαν το 11ο CEO Summit.

Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: Εθνική Τράπεζα, της Ελλάδος Eurobank, Παπαστράτος και Speedex. Υποστηρικτής: Choose Strategic Communications & Xerox. Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, AdBusiness, Business News Magazine, Re:CSR, Retail Business, European Business Review και περιοδικό Manager. Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: Advertising.gr, BusinessNews.gr, Crisis Monitor και CSRNews.gr .

Αναλυτικές πληροφορίες για τον θεσμό CEO Summit:

http://www.ceosummit-eede.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΕΕΔΕ, κ. Νίκη Μερκούρη, τηλ. 210 2112000 (*712), leadership@eede.gr, www.eede.gr.