Kρήτη: Όσο... ψάχνουν, τόσο βρίσκουν ναρκωτικά στο πλοίο

Ατελείωτες δείχνουν να είναι οι ποσότητες ναρκωτικών που βρίσκονται στα κοντέινερ του φορτηγού πλοίου ΝΟΚΑ, που κάνουν "φύλλο και φτερό" οι αρχές στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλεγχος μέχρι το πρωί είχε γίνει σε οχτώ μόνο από τα συνολικά 18 κοντέινερ του πλοίου, και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας των 5 τόνων χασίς, βρέθηκε στα ίδια κοντέινερς ποσότητα επιπλέον 1,5 τόνου.

Εκτιμάται ότι θα πάρει μέρες για να ολοκληρωθούν οι έρευνες σε όλους τους χώρους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι διώξεις που θα ασκηθούν στους υπευθύνους του πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ την εμπλοκή του αρνείται και το ενδεκαμελές πλήρωμα, δέκα Σύροι και ένας Ινδός.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρυπτών, ταξίδεψαν εσπευσμένα στο Ηράκλειο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Κλαδάρχης Ασφάλειας Ιωάννης Αργυρίου και ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Ναρκωτικών κ. Ευαγγελίδης. Από αυτούς παραμένουν στο νησί οι δύο τελευταίου.