Κιτσάκος: O Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως ο άνθρωπος από το Μαξίμου

Ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στα γραφεία της Επιχείρησης ως ο άνθρωπος του Μαξίμου, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Θεόδωρου Κιτσάκου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΠΑ, στην κάμερα του ΣΚΑΙ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν από το παρελθόν γνωστός στη ΔΕΠΑ, όπου και όταν την επισκεπτόταν, γινόταν δεκτός ως « Κος Πετσίτης από το Μαξίμου.

Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, που διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη και στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εγώ τον είδα στο Μαξίμου, τον έχω δει στο Μαξίμου. Δεν είναι ότι μιλάμε για ένα ιδεατό θέμα. Τώρα ο καθένας τι έκανε εκεί μέσα που αναφερόταν κλπ, λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν ήταν δουλειά μου να το ψάξω.» Δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην Διευθύνων Σύβουλος της ΔΕΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια εκείνη την περίοδο ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του κ. Λαυρεντιάδη, η οποία με τη σειρά της χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΠΑ. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κος Κιτσάκος σημειώνει πως δεν είχε συζητήσει ποτέ θέματα που αφορούσαν την ΕΛΦΕ με τον Μανώλη Πετσίτη. 

«Αρκετές φορές μου είχαν πει έχει ανέβει ο κ. Πετσίτης, αλλά απροειδοποίητα εγώ είχα δουλειά δεν τον έβλεπα. Γιατί ελάχιστες φορές ήταν που είχαμε ειδοποιηθεί ότι.. ξαφνικά εμφανιζόντουσαν και έλεγαν θέλουμε εκείνο θέλουμε το άλλο κλπ...» Προσθέτει.

Ενώ πάντως ο κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε με άνεση σε υπουργεία και δημόσιες εταιρείες παράλληλα ανέπτυσσε πλούσια επιχειρηματική δράση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΙ τον Απρίλιο του 2016 έμπαινε μέτοχος σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο του Κολωνακίου.

Τέσσερις μήνες μετά, σύμφωνα με τα ΝΕΑ γινόταν συμμέτοχος σε άλλη εταιρεία αυτή την φορά για την εκμετάλλευση των Προσφυγικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα που ανακοινώνεται η κυβερνητική πρόθεση για την ανάπλαση της περιοχής και την αξιοποίηση των προσφυγικών.

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί του απέναντι στα λιπάσματα της Καβάλας ήταν σε πλήρη γνώση των συναρμόδιων υπουργών. 

Όπως λέει δεν ήθελαν την διακοπή παροχής αερίου προς την εταιρεία, λόγω των εργαζομένων.

Σήμερα καταγγέλλει πως δέχεται απειλές για την ζωή του.