Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή μεταναστών μετά από αστυνομική καταδίωξη


Συνελήφθη ύστερα από αστυνομική καταδίωξη εικοσιπεντάχρονος αλλοδαπός, που φέρεται να είναι μέλος συμμορίας διακίνησης μεταναστών. Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε παράνομα με βανάκι δέκα μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και τρεις ανήλικοι.

Αστυνομικοί εντόπισαν το υπερφορτωμένο όχημα στην Εγνατία Οδό, καλώντας τον οδηγό να σταματήσει, αλλά εκείνος αγνόησε το σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα. 

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τον οικισμό του Σχολαρίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά το όχημα που μετέφερε τους μετανάστες ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του.

Στη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή μεταξύ Ασπροβάλτας και Κερδυλλίων, εγκαταλελειμμένο όχημα, από το οποίο βγήκαν οκτώ μετανάστες, τους οποίους μετέφερε άγνωστο άτομο, φερόμενο ως μέλος της ίδιας συμμορίας.

Στο σύνολο τους οι μετανάστες στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην Ελλάδα, ενώ, όπως κατέθεσαν οι ίδιοι, είχαν εισέλθει στη χώρα μας από τον Έβρο, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους στη ενδοχώρα.