Φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εντάσσει στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα ένα έργο ανάπτυξης μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε δήλωσε: «Διαθέτουμε 29,6 εκατομμύρια ευρώ ώστε 60.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, μια φθηνή και καθαρή ενέργεια, και
να πετύχουν σημαντική μείωση δαπανών».

Στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι να δημιουργηθούν 700 νέες θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να τονωθούν οι κλάδοι των κατασκευών και του
εμπορίου ενώ ξεκινάει άμεσα ο σχεδιασμό για τη σύνδεση στο δίκτυο και άλλων πόλεων της Περιφέρειάς.

Για όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το φυσικό αέριο, στην ευρύτερη περιοχή, ενημερώθηκαν φορείς και πολίτες της Περιφέρειας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Στεφανία Μωσσέ, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Νίκος Κόκκινος και ο Διευθυντής Έργων της ΔΕΔΑ κ. Αυγουστίνος Σγουράκης.