Κλείσιμο

Λαβρόφ: Με χρηματισμό και εκβιασμούς βουλευτών η Συμφωνία των Πρεσπών

Για προφανή και κατακόρυφη συνεχή παρέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στο θέμα των Σκοπίων, κάνει λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε καθημερινή βάση οι πολίτες της πΓΔΜ καλούνταν να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι στις 19 Οκτωβρίου στη σκοπιανή  βουλή επιβλήθηκαν οι συνταγματικές αλλαγές με εκβιασμό και χρηματισμό βουλευτών, με άμεση εμπλοκή ξένων διπλωματών, συμπεριλαμβανομένου και του εκεί πρέσβη των ΗΠΑ. «Τώρα γίνονται πυρετώδεις απόπειρες να πάρει η διαδικασία την τελική της μορφή στις αρχές του 2019», πρόσθεσε.

Ο ρώσος διπλωμάτης υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά προσκόμματα τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων και εκτίμησε πως η επίσκεψη του Τσίπρα και οι σημερινές συναντήσεις του με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεβ, θα δώσουν την ευκαιρία σε Ελλάδα και Ρωσία να επιστρέψει ο διμερής διάλογος στην ομαλή του πορεία.

Τέλος ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.