Πεδίο μάχης θυμίζει η Αθήνα μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ κατέγραψαν ξηλωμένα πεζοδρόμια, καθώς οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν τις πλάκες για «πολεμοφόδια» στις οδομαχίες με αστυνομικούς.

Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λαμαρίνες, ελαστικά αυτοκινήτων και καρέκλες που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους αναρχικούς στα οδοφράγματα που έστησαν στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα.

Ακόμα και εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών βρέθηκαν στα πεζοδρόμια. Για πρώτη φορά την τελευταία τριετία οι θερμικές κάμερες της Αστυνομίας εντόπισαν αναρχικούς «ακροβολισμένους» σε ταράτσες πολυκατοικιών κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Πολλές πινακίδες οδικής κυκλοφορίας ξεριζώθηκαν, σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες φθορές και τα οδοστρώματα είναι καλυμμένα από μπάζα, καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από φωτοβολίδα και μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ένα άτομο, σοβαρά τραυματισμένο στο πόδι, διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τον χώρο των επεισοδίων.

Η Αστυνομία επιστράτευσε οχήματα-αύρες για να σπάσει τα οδοφράγματα και να σβήσει τις φωτιές που προκλήθηκαν από τις μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, η αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Πηγή: skai.gr