Επεισόδια στα Εξάρχεια: «Βροχή» μολότοφ-66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με δυο «αύρες» που πήγαν στα Εξάρχεια, προσπάθησε η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έστησαν νωρίτερα το βράδυ νεαροί στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη. Οδοφράγματα στήθηκαν σε Τοσίτσα, Νοταρά, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους, Μεταξά ενώ υπήρχαν και μικροεστίες φωτιάς στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή μολότοφ και πέτρες στο όχημα «Αίαντας» την ώρα που εκείνο επιχειρούσε να προσεγγίσει διαμέρισμα που απειλείτο από τις φλόγες. H δεύτερη «αύρα» κινήθηκε στην Τοσίτσα όπου γκρέμισε οδόφραγμα ύψους περίπου δύο μέτρων.

Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε στο πόδι στην πλατεία των Εξαρχείων και μεταφέρθηκε με αυτοσχέδιο φορείο σε σημείο περιμετρικά της πλατείας όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Την ίδια στιγμή ένα άτομο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τραυματίες και δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 
 
Ομάδες κουκουλοφόρων συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις και πέταξαν βόμβες μολότοφ στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη. Νωρίτερα κουκουλοφόροι πέταξαν από μπαλκόνια πέτρες, φωτοβολίδες, βεγγαλικά και βόμβες μολότοφ στην αύρα της αστυνομίας, η οποία αποσύρθηκε σε ένα σημείο στην οδό Τοσίτσα. 

Αυτοκίνητα κάηκαν  στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ζωσιμάδων.



Στην οδό Στουρνάρη με την οδό Μπουμπουλίνας επικράτησε ηρεμία αφού έκαναν την εμφάνιση τους δύο υδροφόρες της αστυνομίας προκειμένου να σβήσουν την φωτιά στα οδοφράγματα.

Στις 35 ήταν οι προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης στο μαθητικό φοιτητικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην πλατεία Κλαυθμώνος και για τα επεισόδια που συνεχίζονται απόψε στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής. 




Στις 9 το βράδυ αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής.

Ανοιχτοί είναι όλοι οι σταθμοί του μετρό, που είχαν κλείσει λόγω της πορείας καθώς και όλοι οι δρόμοι στο Κέντρο της Αθήνας πλην της οδού Πατησίων από το ύψος της Αλεξάνδρας μέχρι την Πανεπιστημίου. 


Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, μέσω της Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα τις Πέμπτης έσπασε την είσοδο σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται στη Σπύρου Τρικούπη και ανέβηκαν στην ταράτσα.